Ce vor pacientii de la cabinete stomatologice

In urma unui sondaj facut in randul pacientilor mai multor cabinete stomatologice s-a descoperit ca acestia aleg in functie de serviciile extra pe care acesta le ofera, deoarece considera ca serviciile de 5 stele ar trebui un standard in domeniu. Iata 9 lucruri pe care pacientii le vor si care ii influenteaza atunci cand aleg unul dintre multele clinici deschise.

cabinete stomatologice

1. Servicii prompte pentru pacienti

In cazul in care un pacient apeleaza la serviciile tale si il poti primi in urmatoarele 48 de ore, atunci este mult mai probabil sa te aleaga pe tine. Insa daca perioada de asteptare este mai lunga de atat, cel mai probabil se va indrepta care alt medic stomatolog.

2. Personal cald si prietenos

In cadul sondajului, intrebarea legate de personal a fost adresata numai pacientilor, astfel cei din personal nu au avut ocazia sa voteze daca sunt sau nu calzi si prietenosi. Datorita faptului ca primul contact al unui pacient cu clinica dentara se face prin telefon de cele mai multe ori, personalul tau trebui sa aiba o atitudine cat mai deschisa si prietenoasa.

3. Standarde inalte de curatenie si sterilizare

Cand pacientii aleg un cabinet stomatologic, acesta nu trebuie sa fie doar curat, ci trebuie sa straluceasca din toate colturile si suprafetele. Daca sunt insecte pe langa corpurile de iluminat, furnici in zona receptiei sau daca sunt pete oriunde in clinica, atunci potentialii pacienti pot crede ca nici instrumentele nu sunt sterilizare in mod corespunzator.

4. Facilitati moderne

In timp ce unii ar putea crede ca acest lucru se traduce prin tehnologie de ultima ora, acest lucru nu este in totalitate adevarat. Sondajul arata ca prin acesta descriere, pacientii se refera de fapt la cabinete stomatologice ce nu au mirosul sau aspectul unui birou vechi. Se cauta mobilier modern, un strat proaspat de var sau vopsea si un covor nou.

 

5. Apeluri post-operatorii

Cei intervievati sunt mai dispusi sa apeleze la un dentist care isi face propriile apeluri post-operatorii si care se intereseaza personal de starea pacientilor, spre deosebire de un dentist ce deleaga acesta sarcina angajatilor sai.

6. Instructiuni post-operatorii

Pacientii vor sa primeasca instructiuni post-operatorii explicate clar si in scris, pe langa instructiunile date verbal. Primirea sau nu a acestora influenteaza foarte mult alegerea unui dentist.

7. Igiena personala a medicului si a personalului din cabinetele stomatologice

Pacientii care au raspuns la intrebari au dat exemple de lucruri care i-au influentati in mod pozitiv sau negative in alegerea unui dentist, precum tatuaje si alte accesorii. Sfatul meu este urmatorul: daca ai un tatuaj, cel mai bine este sa il acoperi, iar daca ai un piercing scoate-l cat timp esti la munca. De asemenea, daca ai parul mai lung cel mai bine e sa il stangi bine intr-o coada; nimeni nu vrea sa gaseaca fire de par pe fata dupa examenul stomatologic. Unii pacienti au precizat chiar ca igiena dentara a stomatologului sau a personalului a fost de multe ori motivul pentru care nu s-au intors la un anumit cabinet.

Clinica dentara

8. Punctualitate

Mai multi pacienti au comentat cu privire la punctualitatea dentistului. Acesta este un alt factor important de luat in considerare cand se decid sa apeleze la un stomatolog. Pacientii simt ca nu sunt respectati daca acesta intarzie cu programarile.

9. Ore de practica convenabile

Studiul a aratat ca orele de functionare sunt deosebit de importante si decisive in alegerea unui dentist. Orele de varf sunt intre 7 si 10 dimineata si apoi intre 3 si 6 dupa-amiaza. Aceste ore pot varia, insa un pacient va alege acele cabinete stomatologice care sunt deschise si disponibile intre acele ore.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required