Scoala de soferi – Cum sa inveti cat mai usor si repede

Scoala de soferi

Te-ai decis sa iti iei permisul de conducere? Felicitari, drumul spre acest document trece mai intai pe la scoala de soferi, o etapa nu doar obligatorie, dar unde vei primi o pregatire care iti poate salva viata pe viitor, cand vei fi in trafic. De aceea, trebuie sa absorbi cat mai multa informatie – deci, ia aceste sfaturi in calcul pentru a-ti face viata mai usoara:

Asa DA

 1. Cunoaste-ti ceasul biologic:  Unii dintre noi suntem matinali, alții sunt păsări de noapte – sunt aspecte unice care ne definesc. Programeaza-ti orele de condus pentru perioada din zi în care te simți in forma. Vei reține mai mult și mai bine. Lectie de conducere
 2. Alege incaltarile potrivite: Opteaza pentru o incaltaminte ferma, dar in acelasi timp comoda pentru a simti pedalele si raspunsul masinii pe care o conduci. Atenție doamnelor – asta exclude tocurile !
 3. Pune întrebari: Profita la maxim de fiecare minut petrecut cu instructorul de la scoala de soferi si nu ezita sa pui orice intrebare, chiar daca ti se pare stupida. Cu siguranța nu esti prima persoana care intreaba acel lucru.
 4. Solicita un feedback din partea instructorului: Cere dupa fiecare sedinta punctul de vedere al instructorului în ceea ce priveste progresele sau greselile pe care le-a observat în timpul sesiunii respective. Urmarindu-ti constant evolutia vei reusi sa te mentii mereu motivat si dornic de o noua sedinta !
 5. Programeaza-ti o perioada de odihna: Dupa primele ore de condus te vei simti ametit sau epuizat datorita stresului cu care te confrunti. Acorda-i organismului timp de odihna si recuperare dupa fiecare ora de curs.

Asa NU

 1. Nu te panica: Instructorul tau de la scoala de soferi nu are nimic de castigat din a te pune pe tine sau o alta persoana în pericol. Va fi langa tine în permanenta supraveghindu-te. În plus poate prelua oricand controlul situatiei, masina de scoala fiind dotata cu dubla comanda.
 2. u-ti uita ochelarii: Inaintea primei lectii instructorul iti va testa vederea cerandu-ti sa citesti numarul unei masini situata la 20 de metri. Daca porti ochelari sau lentile de contact ia-le la tine !
 3. Nu te indrepta direct spre scaunul soferului: Fiind primele ore este absolut normal ca instructorul tau sa te duca pe un drum mai putin circulat si ferit de pericole, asa ca ocupa locul din dreapta. Scoala de soferi
 4. Nu presupune ca ce faci la scoala este suficient: Studiaza si pe cont propriu. Daca nu stii de unde, intra pe adresa web a scolii si rasfoieste materialele didactice recomandate.
 5. Nu te ingrijora daca faci greseli:  Fiind prima data cand conduci nu se asteapta nimeni sa mearga totul struna. Posibil chiar ca instructorul sa “omoare” motorul pentru a te obisnui cu senzatia si a te invata sa repornesti masina.
 6. Nu pretinde ca stii totul: Aceasta atitudine va avea doar efecte negative asupra ta. Concentreaza-te si incearca sa asimilezi cat mai multe informatii noi cat timp urmezi cursurile scolii de soferi.
 7. Nu presupune ca ce faci la scoala este suficient: Studiaza si pe cont propriu. Daca nu stii de unde intra pe pagina web a scolii si rasfoieste materialele didactice recomandate.

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required