Cum poate un contabil sa obtina mai multi clienti?

Combinati metode noi si reguli vechi pentru a gasi clienti noi

Regulile de marketing se schimba rapid. Potentialii clienti pentru un contabil pot fi gasiti in mai multe locuri decat oricand. Este posibil ca unele dintre metodele si tehnicile pe care le-ati folosit in trecut sa nu mai functioneze.

Ganditi-va cu atentie la cea mai buna abordare si ramaneti concentrat. Iata trei pasi pentru a imbunatati lungimea si calitatea listei de clienti pentru firma Dvs de contabilitate.

1. Identificati-va clientii tinta

Nu toti clientii si potentialii sunt creati egali. Probabil va puteti pune clientii existenti in trei grupuri: excelent, mediu si nu atat de grozav.
Ganditi-va la factorii care determina aspectul unui client excelent pentru firma dvs de contabil.:

  • Cat de usor este sa va descurcati cu ei?
  • Ce venit total genereaza?
  • Puteti lucra rapid si eficient cu ei?
  • Cat de profitabili sunt?
  • Aduc expunere pozitiva?
  • Creeaza conexiuni cu alti clienti extraordinari?

Ar putea exista si alti factori pe care trebuie sa ii luati in considerare. Important este sa intelegeti cum arata clientii dvs. ideali inainte de a incepe sa-i urmariti. Uneori sunt implicate compromisuri. Nu intotdeauna factorii financiari sunt cei care plaseaza un prospect pe lista de clienti a unui contabil. S-ar putea sa va mutati intr-o noua zona de expertiza. Este posibil sa fiti pregatit sa lucrati pentru clienti mai putin profitabili in timp ce va construiti reputatia.

Sau daca firma dvs. de contabilitate are o specialitate, este posibil sa puteti percepe o prima. Cautarea de noi clienti in zona in care va specializati ar putea fi o directie naturala si profitabila pentru dvs.

2. Lucrati cu alti profesionisti calificati si de incredere

Clientii dvs. pot folosi deja alte firme pentru servicii conexe contabilitatii,  pe care nu le oferiti, cum ar fi:

  • reprezentare legala;
  • sfaturi de investitii;
  • nevoi de recrutare;
  • tehnologie.

Chiar daca acestea nu sunt domeniile de expertiza ale firmei dvs., este important sa jucati un rol in a-i ajuta cu recomandari, daca puteti.

Ganditi-va la stabilirea sau imbunatatirea aliantelor de afaceri pe care le aveti cu alti profesionisti de incredere, recomanda www.contabil-romania.ro. Avocatii buni, consilierii de investitii, consultantii in tehnologie si recrutorii va pot ajuta sa va serviti clientii. Si este posibil sa primiti trimiteri reciproce de la ei.

S-ar putea plati, de asemenea, pentru a stabili relatii necompetitive cu alte firme in care aveti incredere. Dar asigurati-va ca nu sunteti in concurenta directa. De exemplu, o firma cu o expertiza fiscala puternica pentru companii poate oferi recomandari bilaterale cu o firma care are o experienta substantiala in consultanta. Sau daca schimbati punctul de vedere al firmei dvs., puteti fi partener cu o practica generala mai putin specializata de contabilitate sau salarizare. Acestea ar putea prelua functiile de zi cu zi pe masura ce incepeti sa va specializati in servicii de valoare mai mare.

3. Nu va fie teama sa cereti recomandari

Este greu sa gasiti un agent de vanzari mai bun decat un client multumit. Clientii dvs. nu exista intr-o relatie exclusiva cu dvs. Ei interactioneaza cu alte companii de toate formele si dimensiunile. Recomandarea lor a firmei dvs. adauga valoare reputatiei dvs.

Nu luati o abordare de tip ,,asteptati si vedeti” cu recomandari. Fiti proactiv. Rugati-i pe cei mai buni clienti sa raspandeasca vestea despre firma dvs. Nu uitati sa utilizati servicii profesionale de retea precum LinkedIn pentru recomandari. Puneti marturii pe site-ul dvs. web. Unele firme de contabilitate folosesc un program de recompense de referinta mai structurat. Acestea ofera clientilor existenti reduceri sau avantaje definite ca urmare a unei recomandari.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required