Operatiuni simple pentru siguranta masinii Dvs

Curatati parbrizul si inlocuiti stergatoarele

Un parbriz murdar nu va va permite sa vedeti clar si astfel vor aparea inconveniente. Ele pot provoca deficiente de vedere daca nu sunt curatate in mod regulat si pot duce la accidente uneori. Pentru un condus sigur, soferul trebuie sa aiba o vedere clara a drumului. Daca nu curatati parbrizele, murdaria si particulele se vor acumula si pot zgaria parbrizul atunci cand utilizati stergatoarele.

Verificati stergatoarele cand se apropie sezonul ploios si inlocuiti-le daca este necesar. Sticla masinii dumneavoastra poate avea zgarieturi si va poate obstructiona vederea daca utilizati stergatoare deteriorate si ar putea duce la necesitatea inlocuirii intregului parbriz.

Inspectati fluidele in mod regulat

Obisnuiti-va sa verificati lichidele masinii impreuna cu anvelopele. Cand motorul se raceste, deschideti capota si scoateti joja de ulei. Curatati bine joja si puneti-o din nou. Cand o scoateti acum, veti observa ca uleiul este la un anumit nivel. Verificati si vedeti daca uleiul este la nivelul corect. De asemenea, inlocuiti uleiul in perioade regulate. In timp ce faceti acest lucru, verificati, de asemenea, nivelul lichidului servodirectiei, furtunurilor si curelelor de orice semne de uzura. De asemenea, verificati nivelul lichidului de transmisie dupa incalzirea masinii. Inspectati-va periodic anvelopele si fluidele pentru a obtine cele mai bune performante ale masinii dumneavoastra, sfatuieste echipa unui ITP Focsani.

Verificati nivelul lichidului de racire a motorului

In timp ce exista ulei in motor pentru a reduce frictiunea dintre partile in miscare si pentru a preveni incalzirea la o rata mult mai rapida, motorul dumneavoastra va avea nevoie, de asemenea, de un sistem care sa il ajute sa scape de aceasta caldura generata. Acolo este necesara functionarea radiatorului dumneavoastra, iar lichidul furnizat acestuia este lichidul de racire al motorului. Daca lichidul de racire din rezervor este scazut sau daca nu este acolo deloc, atunci caldura de la motor nu se va risipi in mediu.

Acest lucru poate duce la supraincalzirea motorului masinii. Inainte de a incepe sa iesiti pe drum, trebuie sa verificati nivelurile lichidului de racire a motorului ca parte a listei de verificare a intretinerii masinii. Astazi, majoritatea masinilor poseda rezervoare de lichid de racire care sunt cumva translucide si au marcaje de nivel adecvate pe panou. Fara sa deschideti macar capacul rezervorului, ar trebui sa puteti inspecta vizual daca acesta se termina sau nu. Cititi manualul masinii pentru a cauta rezervorul de lichid de racire al motorului in masina.

Ceruiti vehiculul

Ceruirea autovehiculului la fiecare sase luni dupa spalarea masinii nu numai ca o va mentine stralucitoare, ci va contribui si la reducerea sanselor de rugina si la mentinerea vopselei in stare buna, constata specialistii www.statie-itp.net. Iritantii precum praful, nisipul si sarea se pot acumula, iar factori de mediu precum ozonul si lumina ultravioleta pot provoca daune microscopice. Dar ceruirea poate ajuta sa extindeti viata vopselei si sa o reduceti la minimum prin formarea unui sigiliu de protectie.

Folositi numai consumabile superioare pentru micile detalii

Folosind tipul potrivit de consumabile si instrumente de ingrijire a masinii dumneavoastra, va oferi senzatia ca tocmai a iesit din showroom. De asemenea, ajuta la asigurarea unei bariere de protectie impotriva elementelor externe si o mentine stralucitoare si ca noua. Cheia este sa utilizati produse de detaliere auto de calitate superioara.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Name and email are required